Sağlık

Zirkonyum Kaplamaları

ZİRKONYUM DİŞ TAÇI TEDAVİLERİ

Zirkonyum taçlar, seramik malzeme türü olan zirkonyumdan yapılan diş taçlarıdır. Dayanıklılıkları, dirençleri ve doğal görünümleri ile ünlüdürler. Restoratif diş hekimliğinde kırık veya çürümüş dişleri onarmak için sıklıkla kullanılır.

Zirkonyum taçlar, her hastanın dişlerinin boyutu ve konturuna uyacak şekilde üretilen tedavilerdir. Metal taçların aksine, zirkonyum taçlar komşu doğal dişlere benzemek üzere yapılmıştır. Ayrıca, gerçek dişleri andırmak için ışığı yansıtarak şeffaf oldukları için ün kazanmışlardır. Zirkonyum, diş taçları ve diğer diş işlemleri için mükemmel olan korozyona dayanıklı, biyobozunur bir malzemedir.

Zirkonyum taçlar, geleneksel bir porselen taçtan daha uzun ömürlü veya dayanıklı bir tamirata ihtiyaç duyulduğunda sıkça kullanılır. Zirkonyum, metalik olmayan ve reaktif olmayan bir madde olduğu için metal alerjisi olanlar için mükemmel bir seçenektir.

 Neden ZİRKONYUM DİŞ TAÇI TEDAVİLERİ?

Türkiye’de, zirkonyum taçlarının birkaç avantajı vardır. Bunlar şunları içerir:

  • Dayanıklılık: Zirkonyum, normal ağız yıpranmasını tolere edebilecek güçlü, dayanıklı bir malzemedir. Sonuç olarak, diş taçları ve köprüleri için en iyi seçenektir.
  • Doğal görünüm: Zirkonyum taçlar, diş benzeri bir görünüm ve his sağlamak üzere tasarlanmıştır. Komşu dişlere mükemmel bir şekilde uyum sağlamaları amaçlanmıştır.
  • Biyobozunurluk: Zirkonyum, vücudun tolere edebileceği biyobozunur bir malzeme olduğu için diş restorasyonları için güvenli bir seçenektir.
  • Korozyona dayanıklılık: Zirkonyum paslanmaya veya korozyona eğilimli değildir. Bu nedenle, dişlerden yapılan taçlar için dayanıklı bir malzemedir.

Minimum diş kısaltma: Zirkonyum taçlar, çok az diş kısaltma ile yapılabilmektedir. Taçları uyumlu hale getirmek için orijinal diş yapısının daha azını kaldırmak gerekmektedir.

Alerjik reaksiyonlardan arındırılmış: Zirkonyum, metal alaşımlarından arınmış, metalik olmayan bir maddedir. Metal alerjisi olanlar için mükemmel bir seçenektir.

Hassas uyum: Zirkonyum taçlar, hastanın dişinin boyutlarına tam olarak uyacak şekilde talep üzerine üretilir. Bu, kesin bir uyum sağlar ve sorun olasılığını azaltır.

Daha fazla bilgi edin ..

İlgili hizmetler

Scroll to Top

Ücretsiz Muayene Olun

Lütfen aşağıya bilgilerinizi girin; ücretsiz randevunuzu planlamak için 24 saat içinde sizinle iletişime geçeceğiz.

Bize Ulaşın

Royal Medicine