Sağlık

Diş Kronları

Diş taçlarının birkaç türü bulunmaktadır:

  • Porselen taçlar, güçlü ve dayanıklı bir seramik malzemeden yapılan bir diş taçları türüdür. Doğal bir görünüm, çok sağlam bir yapı ve çip direnci sağladığı için diş restorasyonu için popüler bir seçenektir. Porselen taçlar ayrıca biyobenzer, yani metal alerjisi olanlar için güvenlidir.
  • E-max Taçlar, lityum disilikat taçlar olarak da bilinen, çok dayanıklı bir seramik malzemeden yapılan bir diş taçları türüdür. E-MAX taçları, ağızın doğal doku yapısıyla biyobenzer olduğu için, herkes için, özellikle metal alerjisi veya diğer hassasiyetleri olanlar için çok güvenlidir. Ayrıca doğal bir his ve görünüm sağlar ve çok sağlam ve çip direnci olarak kabul edilir.
  • Zirkonyum taçlar, dayanıklılığı ve sağlamlığıyla bilinen bir seramik malzemeden yapılan bir diş taçları türüdür. Doğal bir görünüm ve sağlam bir yapı sağladığı için birçok popüler diş restorasyonu seçeneği arasındadır. Ayrıca çip direnci ve biyobenzerdir. Zirkonyum taçların uzun ömürlü olduğu ve doğal diş rengini eşleştirmek için üretilebileceği unutulmamalıdır.

Diş taçları için uygun adayların herkes olmadığı unutulmamalıdır. İleri derecede diş eti hastalığı olan veya diş eti hastalığı öyküsü olan hastalar diş taçı tedavileri için uygun olmayabilir. Bu, öncelikle diş eti hastalığının tedavi edilmesi gerektiği anlamına gelir.

Metallere şiddetli alerjik reaksiyon öyküsü olan hastalar metal esaslı taçlar için iyi adaylar olmayabilir. Diş hekiminiz, ihtiyaçlarınıza ve ağız sağlığı öykünüze dayanarak diş taçlarının doğru tedavi seçeneği olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Diş Taçı Sürecinin Aşamaları

Diş taçı yaptırma işlemi yerel anestezi altında yapılır. Bu, birkaç aşamadan oluşur. Bu aşamalar, bireyin durumuna ve hastanın ihtiyaçlarına bağlı olarak değişebilir. Diş taçı yaptırma işleminin genel adımları şunlardır:

  • Danışma — Diş taçı yaptırma işleminin ilk aşaması diş hekimi ile danışmadır. Bu aşamada, diş hekimi hastanın dişlerini inceleyecek ve taçın doğru tedavi seçeneği olup olmadığını belirleyecektir. Diş hekimi ayrıca mevcut taç türleri, işlem ve maliyet hakkında konuşacaktır.
  • Diş hazırlığı — Bir diş taçıyla devam etme kararı alındıktan sonra, diş hekimi taç alacak dişi hazırlayacaktır. Bu, çürük veya hasarlı herhangi bir kısmın çıkarılmasını ve taç için yer açılmasını içerir.

İzlenim — Diş hazırlandıktan sonra, diş hekimi dişin ve çevredeki dişlerin bir izlenimini alacaktır. Bu izlenim, hastanın ağzına uyacak özel bir taç oluşturmak içindir.

Geçici taç — Kalıcı taç bir diş laboratuvarında yapılırken, hastaya haz

Daha fazla bilgi edin ..

İlgili hizmetler

Scroll to Top

Ücretsiz Muayene Olun

Lütfen aşağıya bilgilerinizi girin; ücretsiz randevunuzu planlamak için 24 saat içinde sizinle iletişime geçeceğiz.

Bize Ulaşın

Royal Medicine